FAQs

 1. Wat is het programma?

  Het Changing Health programma bestaat uit twee delen; toegang tot leerinhoud en toegang tot leefstijlcoaching. Het programma duurt 6 maanden en is ontworpen om je te helpen om je leefstijlgedrag te verbeteren, om af te vallen, je risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verlagen, om er over het algemeen beter uit te zien en je beter te voelen.

  Om te beginnen, ontdek je hoe een gezondere leefstijl eruit ziet door te leren over hoe verschillende voedingsmiddelen en activiteiten je lichaam beïnvloeden. Daarna heb je toegang tot je leefstijlcoach, die kan helpen bij het personaliseren van de leerinhoud zodat het bij jouw doelen past. Coaches zijn getraind in gedragsveranderende technieken en kunnen je een breed scala aan kennis aanbieden. De leerinhoud schetst twee belangrijke benaderingen in eetgewoonten – het lage koolhydraten of lage calorieën eetpatroon. Je coach kan deze patronen met je doornemen zodat je de meest toepasselijke optie voor jouw situatie kiest en de eetbenadering op een veilige en duurzame manier gebruikt om je doelen te bereiken. Coaches hebben veel tips en trucs om je op het pad te houden en zijn er als je vragen over het programma hebt.

 2. Wie kan er aan het programma deelnemen?

  Een volledige lijst van inclusiescriteria wordt aan de verwijzers verstrekt, zodat alleen geschikte gebruikers worden gevraagd om deel te nemen aan het programma. Ons programma is niet geschikt voor mensen die op dit moment zwanger zijn/borstvoeding geven, insuline gebruiken of voor patiënten met een contra-indicatie voor dieet of sporten. Je kunt altijd met jouw huisarts overleggen of de leefstijlveranderingen voor jou geschikt zijn.

 3. Hoe krijg ik toegang tot het programma?

  Het programma is beschikbaar voor mensen die verzekerd zijn bij Menzis. Toegang tot het programma krijg je via SamenGezond, Facebook of Twitter of via een verwijzing van diëtisten van de Diëtheek, deelnemende huisartsen of eventueel je bedrijfsgezondheidsplan. Je kan je direct aanmelden voor het programma via changinghealth.nl.

 4. Welke resultaten kunnen van het programma verwacht worden?

  Iedereen heeft een andere motivatie die hen doet besluiten het programma te gebruiken. In veel gevallen is het belangrijkste doel om af te vallen, zich fitter te voelen en een betere controle te hebben op de bloedsuikerspiegel. De uitkomsten die je behaalt hangen af van wat je je als belangrijkste doel of motivatie hebt gesteld. In plaats van naar de getallen op de weegschaal te kijken, kunnen gebruikers van de app naar iets anders toewerken. Eerdere gebruikers hebben laten weten zich zelfverzekerder te voelen, hun kledingmaat hebben weten te verkleinen, meer energie te hebben, beter te slapen en een verbeterd geheugen te hebben – om er een paar te noemen! Je kunt verklaringen van eerdere gebruikers op de website bekijken en lezen, of verder met je coach bespreken.

  Om meer te weten te komen over klinische uitkomsten en eerdere bevindingen, lees dan een exemplaar van onze whitepaper: www.changinghealth.com/whitepaper

 5. Wat kan ik van de leefstijlcoach verwachten?

  Coaches zijn hier als een persoonlijke gids gedurende het programma. Coaches worden toegewezen op basis van jouw voorkeursperiode en je vorige en komende coachafspraken kunnen beoordeeld worden door het Changing Health Web App’s Coach hulpmiddel te gebruiken, die beschikbaar is in het Hulpmiddelen Tabblad.

  Nadat je een passende periode hebt geselecteerd en geboekt, belt je coach je via de telefoon op jouw geselecteerde tijd en op het opgegeven nummer wat door jou is doorgegeven bij het aanmaken van je gebruikersaccount. Je kunt een geplande afspraak afzeggen of verzetten als je deze niet kunt nakomen. Je kunt ook op elk moment je telefoonnummer in je Profielgegevens wijzigen. Elke afspraak zal anders zijn op basis van individuele behoeften, maar je coach en jij zullen samenwerken om barrières te identificeren om vooruitgang te boeken, problemen overwinnen en gezonde leefstijlveranderingen in je routines implementeren.

 6. Beveel je een specifiek dieet aan?

  Omdat onze programma’s op wetenschappelijke basis zijn, heeft onderzoek aangetoond dat om af te vallen en de ontwikkeling van diabetes type 2 te voorkomen, koolhydraat inname en/of calorie inname verminderd moeten worden. Dit betekent het verminderen van geraffineerde koolhydraten, bewerkt voedsel en toegevoegde suikers. Daarom raden we je aan dat je of een lage koolhydraten of een lage calorieën manier van eten volgt, omdat beide hebben laten zien dat ze helpen een duurzaam gewichtsverlies te bereiken en het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verminderen.

 7. Wat gebeurt er aan het eind van het programma?

  Je hebt blijvende toegang tot de Changing Health web app zelfs nadat je Changing Health coaching afspraken hebt voltooid. Dit betekent dat je altijd terug kunt gaan en delen opnieuw kunt lezen die je misschien vergeten hebt en je kunt nog steeds de interactieve hulpmiddelen binnen het programma gebruiken om je op het juiste pad te houden. Bijvoorbeeld de stappenteller, doelen stellen en gewicht tracken.

  Coaching afspraken zijn een beperkte tijd beschikbaar, maar voorzien je van genoeg kennis om je eigen leefstijlcoach te worden. In de toekomst heb je de vaardigheden om alle nieuwe barrières die je tegenkomt te overwinnen. De vaardigheden die je leert als onderdeel van de coaching, bevorderen levensstijlveranderingen op de lange termijn, geen populaire diëten, zodat je hier op kunt bouwen zelfs nadat de afspraken geëindigd zijn.

  Klinische uitkomsten kunnen nog steeds door je huisarts worden verzameld als onderdeel van het evaluatieproces. Deze uitkomstgegevens zijn anoniem en vallen onder alle AVG vereisten. Je kunt meer op onze website over ons privacybeleid lezen.

 8. Delen jullie mijn gegevens?

  We kunnen je vragen of je bereid bent je gegevens te delen voor onderzoeksdoeleinden, maar we vragen altijd vooraf jouw toestemming voordat we dit doen.

 9. Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

  Changing Health zal alleen jouw PII (persoonlijk identificeerbare informatie) in het land bewaren waar je toegang tot de server hebt.

 10. Hoe verwijder ik mijzelf uit het programma?

  Als je niet langer het Changing Health programma wilt gebruiken of er aan deel wenst te nemen, kun je je gebruikersaccount verwijderen door naar je Profielpagina te gaan en de rode ‘Verwijder Account’ knop te selecteren. Dit zal al je persoonlijke en identificeerbare gegevens en je toegang tot Changing Health programma’s verwijderen. Je kunt ook direct contact opnemen met Changing Health of met je coach praten als je wilt aanvragen om verwijderd te worden uit het programma.